Seminari ‘Lessons from Sea and Air’

Des de la Universitat d’Alacant ens van proposar participar en el seminari ‘Lessons from Sea and Air‘ relacionat amb la visita i el treball de l’antropòleg Tim Ingold que lliga la seua disciplina amb l’arquitectura mitjançant la creació de paraules que fan de pont entre aquestes.

Nosaltres, com a joves arquitectes amb una trajectòria curta, ens enfrontem a una disciplina en la qual encara no ens sentim amb ferramentes per transmetre coneixements teòrics. Per aquesta raó decidirem plantejar una experiència que explicara la nostra visió sobre l’arquitectura actual, on espais de convivència, espais compartits i lligats a les cures, generen el nostre discurs i la nostra pràctica.

És per això que vam projectar un sopar on es treballava conceptualment el viatge físic que el seminari contemplava: des de la ciutat d’Alacant a l’illa de Tabarca. Plantejarem el dibuix com el principal mitjà de comunicació culinari, superant així les barreres del llenguatge. Els plats se servien sobre papers amb distints acabats, que absorbien els colors dels ingredients, conformant dibuixos inconscients que podien acabar transformant-se en formes conscients amb aplicació de noves capes de color per part dels convidats.

Conjunto.jpg

Es dissenyaren 5 plats que segueixen el recorregut del seminari: l’entrada al mar mitjançant un caputxino de clòtxina, el viatge en vaixell amb una amanida d’algues, l’arribada a Tabarca amb polp i verdures d’horta, l’activitat de la pesca amb calamar farcit de carabassa i acompanyat de carxofa, i finalment la part més àrida de l’illa amb roques salades de xocolata.

Una experiència amb uns resultats que van superar totes les nostres expectatives, on menjar, dibuix i llenguatges es mesclaven. Volem agrair especialment a Jose María Torres Nadal per deixar-nos embrutar la seua cuina i a Ester Gisbert Alemany per acollir els nostres desgavells.

Pots veure més fotos del sopar clicant en la següent imatge:

Seminari 'Lessons from Sea and Air'

“A poc a poc” suma premis!

El projecte “A poc a poc” torna a estar premiat!

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat 2017 la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha reconegut el nostre projecte per a la Setmana Europea de Carlet 2016, amb el 3r premi SEM2017 en la categoria de municipis amb menys de 20.000 habitants. 

Continuem sumant forces cap a ciutats amb una mobilitat més inclusiva i sostenible.

Foto premi

Prototipat a La Marina de València

El límit entre el “terra enllà” i “mar endins” 

El projecte “Veus de La Marina” continua assolint objectius. Encetem la senyalització del recinte de La Marina de València amb aquesta intervenció urbana que remarca l’accés des de la mar, unint simbòlicament les zones de Marina Nord i Marina Sud.

Aquesta intervenció és el prototip d’un projecte global que busca identificar i significar el nostre espai públic, reforçant la lectura de conjunt i el seu ús.

 06//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Mou-te per Gata!

presentació 3

Mou-te per Gata ja és una realitat. Ens apropem a aquest poble i a la seua gent per desenvolupar un projecte global que té com a principal objectiu un canvi de model en la mobilitat de Gata.

El passat divendres vam gaudir d’aquest territori durant la presentació pública que vam fer perquè els veïns i les veïnes de Gata conegueren de primera mà aquest procés.

Mou-te per Gata treballa la mobilitat entenent-la en la complexitat del dia a dia des del context actual, treballant la reflexió, sensibilització i implicació com a eines principals. L’objectiu concret de tot el que suposa Mou-te implica la redacció d’un Pla d’acció municipal sobre mobilitat sostenible, un document a l’abast de la ciutadania on s’aprofundeix estratègicament en aquesta qüestió. Aquest projecte enceta el camí i marcarà els eixos de treball dels pròxims anys, combinant el curt i llarg termini, i incorporant en les decisions urbanes no només a la institució i als tècnics, sinó també, a les persones que conviuen a Gata.

Per altra banda, Mou-te per Gata ens a donat l’oportunitat de col·laborar amb professionals que han crescut al nostre costat. En concret, David Vegara s’ha incorporat al nostre equip, aportant les seues experiències i coneixements propis a la reflexió i construcció col·lectiva d’aquest procés.

Aquestes són algunes de les pinzellades del que està sent Mou-te, us anirem informant dels avanços i evolucions.

Més informació:  http://moutepergata.weebly.com/

Busquem les Veus de la Marina

web2

Avancem en el projecte Veus de La Marina, procés per a la generació de noves toponímies i senyalitzacions de La Marina. Per complementar i enriquir totes les impressions tècniques de l’espai, necessitem les Veus de La Marina que tenen coses a dir, per això, treballem en un procés gradual d’apertura del projecte cap a la ciutadania.

Ara ha arribat el moment d’escoltar la teua Veu. Hem preparat aquest xicotet qüestionari amb el qual pots parar-te a pensar sobre les teues percepcions de l’espai de La Marina i fer-nos-les arribar. D’aquesta forma, enriquirem el procés amb totes aquelles Veus que, des de més prop o més lluny, penseu i sentiu La Marina de València.

Participa!

 

Veus de La Marina

DSC_0431

Ens endinsem en un nou context amb “Veus de La Marina“, un procés per a La Marina de València que treballarà amb la voluntat d’aproximar aquest espai a la ciutadania.

Veus de La Marina treballarà en la definició conjunta dels espais públics a intervenir amb un procés de construcció d’identitat col·lectiva, que sume veus de persones veïnes i usuàries de l’espai. Es treballarà amb l’objectiu d’aconseguir identitats comunes, inclusives i amables per a aquests espais.
Per tal de facilitar la lectura del lloc, amb Veus de La Marina, es definiran les toponímies dels espais escollits, així com, la nova senyalització dels accessos, itineraris i pautes d’ús.

Ens enfrontem a aquesta tasca mitjançant un procés d’apertura progressiva cap a la ciutadania. Atenent, en primer lloc, la cura pels contextos més pròxims dels Poblats Marítims i les necessitats de les persones i entitats amb activitat diària a La Marina. La progressió passarà per espais de debat i posada en comú dels diferents agents, fins a arribar a l’escala de ciutat amb consultes i accions d’activació als mateixos espais.

Veus de La Marina es desenvoluparà al llarg dels pròxims mesos, durant els quals us anirem informant. Ens podeu seguir a través de xarxes : )

Més info. sobre La Marina: http://www.lamarinadevalencia.com

Mobilitat amb perspectiva de gènere

Volem compartir l’alegria que ens van donar ahir al rebre el premi d’habitatge, mobilitat i urbanisme amb perspectiva de gènere, pel projecte “A poc a poc, SEM Carlet”.

Gràcies a la Conselleria d’Habitatge pel premi i per tot el treball que estan fent entorn al gènere dins de la nostra professió. També volem agrair a l’Ajuntament de Carlet i a Maria Josep Ortega Requena per confiar en el nostre treball.

Per als que no el conegueu podeu revisar el projecte a la nostra web, o directament a l’enllaç: A poc a poc

Continuem avançant! I us deixem una foto de record i de somriure d’orella a orella.

Premi Genere

¡Patas Arriba!

Estem encantats d’un any més formar part del festival Etsa.topia que tindrà lloc els dies 30, 31 de  març i 1 d’abril. Aquest any la temàtica és la Trans.formació, un context que ens ha paregut ideal per desenvolupar el taller:

¡Patas Arriba!
Técnicas de guerrilla para la transformación de la escuela.

Compartim part de la presentació del taller i el cartell del festival perquè aneu preparant-se la inscripció a la Trans.Guerrilla!

“La crisis estructural crónica, la escuela de arquitectura, y su resultante inestabilidad pedagógica, son las razones por el abrupto surgimiento de la Trans.Guerrilla.

Un movimiento que pelea en contra el sistema establecido, utilizando métodos no-convencionales. Una revolución de ideales ardientes, que lucha por la liberación de su escuela, una amiga de su gente, y de la libertad.

La Trans.Guerrilla no le teme a desmantelar o cambiar el presente sistema pedagógico y social de la escuela, ya que su meta es ayudar y colaborar en la creación de uno totalmente nuevo, revolucionario, con las masas del alumnado en el poder.

Descarga todo el manual de la Trans·Guerrilla: Patas Arriba_EtsaTopia

*Texto original: “Mini manual del guerrillero urbano” Carlos Marighela. Brazil 1969

cartell-transformacion