H06 Destapa’t

2017, Almussafes | Carles
Reforma i direcció d’obra per a bar-restaurant.
Reforma y dirección de obra para bar-restaurante.

Modelo

L’objectiu era fer un bar-restaurant amb el dinamisme del primer i la comoditat del segon, creant una imatge actual i ampliant l’espai habitable. Per aconseguir-ho, es va pensar el projecte com un contenidor que li aportés al local la flexibilitat necessària, per a millorar els problemes d’espai i adaptar-se als canvis futurs.

Seguint aquesta idea: minimitzarem les zones de circulació substituint dues entrades als extrems per una entrada que et du directe al centre de l’espai; canviarem la disposició de la barra, que anteriorment ocupava la meitat del bar, i li férem un disseny minimalista; a més, es restauraren i canviaren les fusteries per aprofitar la il·luminació i ventilació natural.

Utilitzarem colors neutres per no entrar en competència amb l’ús de l’espai, i els aprofitarem per a treballar l’especialitat i remarcar elements: l’acabat blanc del barandat i taulell delimiten un nou perímetre que s’escapa pels vidres il·luminant i ampliant l’espai. El negre difon els fons de perspectiva i destaca els elements d’interés, com la barra, concebent-la com un moble exempt.