Falla: Draps bruts

2016, Carlet  |  Falla Avinguda Blasco Ibàñez
Col·laboració: Gaia Caporale
Procés col·laboratiu per al disseny i la construcció del monument.
Proceso colaborativo para el disseño y la construcció del monumento.

Draps bruts és el lema que va aglutinar tot l’any faller de la comissió Avinguda Blasco Ibáñez per al 2016. Un projecte que treballa la quotidianitat de les nostres vides, on es busca reflectir temes que han interessat a la comissió fallera per a aquest any. Continuant amb la línia encetada l’exercici anterior, vam concebre el monument faller com un projecte processual, on la col·laboració dels fallers en tot el procés d’ideació i construcció del monument era una peça fonamental. Aquest enfocament del monument fa que la seua creació evolucione i es desenvolupe durant tot l’exercici. Així, projectarem amb els condicionants que defineixen l’objecte final que es plantarà al carrer, fruit d’aquest procés de cocreació amb la comissió.

Draps Bruts_Plantà

El monument es va construir amb materials reciclats del nostre entorn més immediat. En molts casos vivim rodejats de materials i objectes que fàcilment poden ser reinterpretats, reutilitzats i aprofitats de nou, allargant així la seua vida útil indefinidament. Amb el procés de materialització no sols aconseguirem assolir els objectius constructius del monument sinó que reinterpretarem i valorarem aquests materials. Per a aconseguir-ho treballarem amb els fallers involucrats en la realització del monument i amb unes dinàmiques urbanes destinades a visibilitzar el projecte més enllà dels cercles fallers de la ciutat.

El monument no va ser l’objectiu de Draps bruts, ni tan sols el protagonista, va ser més aviat l’excusa. Volíem construir un lloc des del qual mirar-se, mirar-nos i reflexionar. Un espai per qüestionar i reflexionar al voltant les nostres rutines diàries, el nostre bagatge, les nostres idees, prejudicis i comportaments. Per a així generar una reflexió personal al voltat de cadascú que servisca per a aprendre, desaprendre i continuar vivint en societat de la millor manera possible. Construint en societat el present, per fer un futur on els Draps Bruts no estiguen amagats, sinó que es mostren sense vergonya per poder llavar-los en societat.

Draps Bruts_Falla 2016