H10 La Casona

La Ribera del Xúquer | H10 Carmen i Jesús (LA CASONA)
Projecte d’ús i habitatge sostenible d’una casa al camp.
Proyecto de uso y vivienda sostenible en una casa de campo.

Començar la casa per la teulada. Això és exactament el que hem fet al Barranc de La Terreta. Carmen i Jesús ens cridaren perquè les teulades de la Casona presentaven certes deficiències que posaven en perill l’estructura de l’edifici. De moment, aquest problema està resolt.

Ara el que ens ocupa és la definició d’un projecte d’ús sostenible per a l’edifici i el seu entorn. Un projecte que faça realitat aquest somni i assegure el seu creixement i consolidació. D’aquesta manera aconseguirem generar unes noves dinàmiques de vida que, mitjançant la barreja amb l’entorn, possibiliten certes activitats a l’interior. Per facilitar un espai divers i tranquil per al creixement personal, la connexió amb la natura, amb u mateix i la recàrrega d’energies.

Planta general de l’edifici i el seu entorn

A continuació acondicionarem una part de la casa per a l’ús privat dels habitants permanents. D’aquesta manera, apropant-los al cor del Barranc, podran gaudir finalment i de manera continuada de l’espai dels seus somnis.
Tot i així, la construcció d’aquest nou paisatge no acabarà mai. La natura envaeix aquest paratge, conquereix allò que anem fent. Però la nostra voluntat és possibilitar la vida, garantir que aquestes conquestes es produeixen en comunió amb les voluntats de tots els éssers que ací hi habiten, fent-les compatibles i possibles. Només així construirem amb garanties de futur aquesta petita reserva aïllada, ara oblidada. Des de la qual teixir i fer créixer noves branques i arrels.
Segurament haurem de tornar a les cobertes per des d’ací escapar, enfilar muntanya amunt, alçar la mirada fins a tocar el cel. O… qui sap.