Fòrum infància Museros

2019, Museros | Ajuntament de Museros
Disseny i dinamització de les sessions de tardor del Fòrum d’infància
Video: Cris Centeno
Diseño y dinamización de las sesiones de otoño del Fórum de infancia

Les sessions realitzades a Museros formen part del conjunt de trobades del Fòrum d’Infància impulsat des de l’Ajuntament de Museros i la Regidoria de Participació. En aquestes participen, de forma voluntària, xiquets i xiquetes de 5é i 6é de primària. La intenció d’aquestes trobades és apropar a la infància a l’espai públic i escoltar les seues impressions i demandes al municipi, fent-los participar en la quotidianitat del seu municipi.

Mitjançant unes activitats dinamitzades durant tres divendres de vesprada, els xiquets i xiquetes investiguen els carrers del seu poble, juguen i experimenten l’autonomia i la seguretat d’estar amb companys i companyes a l’aire lliure.

A partir de la primera sessió, on juguen a l’espai públic amb activitats vinculades a cinc característiques que considerem que ha de tenir un espai públic amable amb la infància (seguretat, autonomia, activitat, identitat i inclusivitat), es realitza un manifest de la Infància. Aquest manifest s’escenifica en els carrers en la segona sessió, amb una gran marxa on cada punt correspon a una activitat que té lloc a l’espai públic.

Per últim, a partir de l’avaluació de les sessions anterior per part dels xiquets i xiquetes, es realitza una gran assemblea durant la tercera sessió per mostrar les demandes i sensacions i marcar els següents passos del Fòrum d’Infància.

Punxa a cada fotografia per accedir als vídeos de les trobades

Sessió 1:Ral·li pel poble

Sessió I

Sessió 2: Marxa de la infancia

Sessió II

Sessió 3: Assemblea oberta

Sessió III