Rehabilitació: Santi i MºJose

Sollana | H17 Santi i MºJose
Projecte de reforma d’habitatge
Proyecto de reforma de vivienda

Viure en planta baixa en un carrer tranquil del centre històric de Sollana semblava un somni que mai es faria realitat, fins que un dia la casa perfecta va estar a la venda. Així comença aquest projecte que busca actualitzar els espais d’una casa amb molta història.

La proposta comença amb una anàlisi de les preexistències i amb l’eliminació de tots aquells elements que han sigut construïts durant períodes més recents. Trobem des d’ampliacions que han disminuït la grandària del pati, particions que han deixat de tindre sentit, o desnivells generats per les diferents fases de construcció i paviments aplicats.

El programa de necessitats que tenen els clients queda resolt en planta baixa, amb una distribució que manté l’eix principal d’accés-menjador-pati, allibera el pati d’elements aliens i situa els espais de servei en el volum sud, aprofitant la doble façana per a generar ventilació creuada. Per últim, modifiquem el primer tram de l’escala possibilitant el seu tancament, i afegim un servei i un taller en el garatge.