Seminari: Lessons from Sea and Air

Des de la Universitat d’Alacant ens van proposar participar en el seminari ‘Lessons from Sea and Air‘ relacionat amb la visita i el treball de l’antropòleg Tim Ingold que lliga la seua disciplina amb l’arquitectura mitjançant la creació de paraules que fan de pont entre aquestes.

Nosaltres, com a joves arquitectes amb una trajectòria curta, ens enfrontem a una disciplina en la qual encara no ens sentim amb ferramentes per transmetre coneixements teòrics. Per aquesta raó decidirem plantejar una experiència que explicara la nostra visió sobre l’arquitectura actual, on espais de convivència, espais compartits i lligats a les cures, generen el nostre discurs i la nostra pràctica.

És per això que vam projectar un sopar on es treballava conceptualment el viatge físic que el seminari contemplava: des de la ciutat d’Alacant a l’illa de Tabarca. Plantejarem el dibuix com el principal mitjà de comunicació culinari, superant així les barreres del llenguatge. Els plats se servien sobre papers amb distints acabats, que absorbien els colors dels ingredients, conformant dibuixos inconscients que podien acabar transformant-se en formes conscients amb aplicació de noves capes de color per part dels convidats.

Conjunto

Es dissenyaren 5 plats que segueixen el recorregut del seminari: l’entrada al mar mitjançant un caputxino de clòtxina, el viatge en vaixell amb una amanida d’algues, l’arribada a Tabarca amb polp i verdures d’horta, l’activitat de la pesca amb calamar farcit de carabassa i acompanyat de carxofa, i finalment la part més àrida de l’illa amb roques salades de xocolata.

Una experiència amb uns resultats que van superar totes les nostres expectatives, on menjar, dibuix i llenguatges es mesclaven. Volem agrair especialment a Jose María Torres Nadal per deixar-nos embrutar la seua cuina i a Ester Gisbert Alemany per acollir els nostres desgavells.

Pots veure més fotos del sopar clicant en la següent imatge:

Seminari 'Lessons from Sea and Air'