ParticiParc

2017, Rocafort | Ajuntament de Rocafort
Col·laboració: RSR arquitectes
Disseny i dinamització del procés ParticiParc per a la definició participada del futur Parc del Poble a Ramón Fontestad.
Diseño y dinamización del proceso ParticiParc para la definición participada del futuro Parc del Poble a Ramón Fontestad

ParticiParc ha estat el procés participatiu, dins del projecte per al nou Parc del Poble a Ramon Fontestad de Rocafort, per tal de donar veu a la ciutadania del municipi sobre el que serà l’espai verd i de relació més gran del municipi.
ParitciParc
Dissenyem, aquest procés amb cura de generar els espais necessaris per a donar resposta als diferents perfils o voluntats de participar de la ciutadania. L’estratègia treballa en dos àmbits: tallers de participació presencial i qüestionaris de diversos formats per arribar als diferents perfils. Aquests dos àmbits combinats a les conclusions ens han permés observar com els resultats de la participació diferida reforçaven o complementaven els consensos dels tallers presencials.
A més hem tingut una línia de treball específica amb els xiquets i xiquetes del municipi, ja que són usuaris directes (en present i futur) del Parc, generant taules per menors de dotze anys als tallers presencials i un Kit repartit a les escoles per treballar en l’aula.

Pensem que ParticiParc ha tingut molt bona acollida entre la població, tant per nombre de persones, com per la qualitat del seu treball: durant els tallers es notava un interés manifest per opinar i construir en col·lectiu les bases del projecte. A més, valorem molt positivament l’exercici d’incorporar la participació en la definició d’un àmbit d’escala tan acotada on els veïns i veïnes s’han sentit còmodes i amb capacitat per generar propostes i debats.

Aquestes característiques ens han permés arribar a unes conclusions generals sobre la filosofia del futur Parc consensuades i a més profunditzar en característiques tan específiques, com la gestió, les fases de construcció, la vegetació necessària, o el tipus de joc.

Pots consultar tota la documentació ací: Blog del projecte

Ara sols queda seguir i mantindré les línies de bones pràctiques apuntades des de ParticiParc fins que totes puguen gaudir del Parc.